Næringsindhold

Bellyfoods måltider ligner dem, resten af familien spiser til morgen-, middags- og aftensmad. De egner sig til børn fra 3 år, voksne og ældre. Hver for sig er de ikke fuldgyldige, men hvis de spises ligeligt i løbet af en dag, har de et bredt indhold af mikronæringsstoffer, kulhydrater, fibre og amino- og fedtsyrer, præcis som almindelig varieret kost.

Måltiderne er tilberedt, pureret og nedfrosset. På den måde kan vi bevare flest af de naturlige næringsstoffer og samtidig undgå af tilsætte konserveringsmidler.

Måltiderne har et gennemsnitligt energiindhold på 93-119kcal/100ml. Viskositeten er ensartet og egner sig til indgivelse i gastrostomisonde.

Sådan laver vi Bellyfoods sondemåltider

1 Tilberedning

2 Afvejning

3 Blende

4 Pakke

5 Levering

Hvert måltid er tilsat fødevarer eller krydderi, som giver smag og aroma. Farverne på måltiderne afspejler de farver, vi normalt vil forbinde med det enkelte måltid. De sensoriske indtryk hjælper den sondeernærede til at få en fuldendt måltidsoplevelse og de pårørende til at inddrage den sondespisende i det normale måltid på lige fod med resten af familien.

Proteinkilderne i måltiderne er primært æg, laks, kylling, nødder og kerner.

Måltiderne er udviklet ud fra De Nordiske Næringsstofanbefalinger og Fødevarestyrelsens anbefalinger om en sund og varieret kost.

Måltiderne er udviklet med afsæt i pårørendes ønsker i samarbejde med diætister.

Du kan finde detaljer om næringsindholdet under fanen “Måltider” og finde svar på nogle af de oftest stillede spørgsmål under fanen “Spørgsmål og Svar”. 

Du er altid velkommen til at ringe til Line, som er mor til en sondeernæret dreng eller Pia, som er klinisk diætist, hvis du har spørgsmål. Se under fanen “Kontakt”.